fbpx

10 carnavals que no t’has de perdre

El carnaval és una d’aquestes festes que ho omple tot de color, festa i disbauxa. A Catalunya són moltes les poblacions que preparen activitats, rues i concerts per passar una bona estona. Et deixem una llista dels 10 millors carnavals que has de viure, almenys, un cop a la vida:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

1- Carnaval de Sitges

És dels carnavals més emblemàtics de Catalunya. Una setmana de festa carnavalesca que arriba al seu punt àlgid amb les dues desfilades que el caracteritzen: la Rua de la Disbauxa (diumenge de Carnaval) i la Rua de l’Extermini (dimarts següent). Aplega més de 2.000 participants i supera les cinquanta carrosses.

Foto: Oriol Duran

Més info: www.sitges.cat/carnaval

2- Carnaval de Vilanova i La Geltrú

El de la capital del Garraf és un dels més diferents que es celebren a Catalunya. Aquest carnaval es caracteritza per una forta crítica social i on la disbauxa es concentra en forma de batalla de caramels amb “Les comparses” i els comparsers que surten al carrer sota la bandera de la seva entitat al ritme de les xarangues. Tones de caramels són els protagonistes i una bona sola de la sabata és el que et recomanem si et passeges el diumenge de carnaval pel centre de la vila.

Foto: Descobreix Catalunya

Més info: www.carnavaldevilanova.cat

3- Carnaval de Terra Endins

El Carnaval de Torelló és un dels que aplega més participants. Aquest poble osonenc presumeix d’agrupar la festa de tota la comarca, i part de les comarques veïnes, amb actes tan esbojarrats com el Pollassu, les Senyoretes i els Homenots en què ells es disfressen d’elles i elles es disfressen d’ells i sobretot la Rua, on les enormes carrosses que hi desfilen cuiden fins al més mínim detall acompanyats de comparses que arriben a superar els 300 participants ballant sota la mateixa disfressa.

Foto: Carnaval de Torelló

Més info: www.carnavaltorello.cat

4- Carnaval de Tarragona

Destaca per l’espectacularitat i la delicadesa de les seves rues. Una treballada desfilada que reuneix uns 3.000 participants sota elegants i elaborades disfresses. Dissabte de Carnaval té lloc la Rua de l’Artesania, i el diumenge la Rua de Lluïment que reuneix les 15 millors comparses de l’any anterior. Un altre acte significatiu és la Gala de la Disfressa d’Or, una exhibició de les millors disfresses dels Reis i Reines del Carnaval de Tarragona

Foto: Instagram @castafioredixit

Més info: www.tarragona.cat/cultura/festes-i-cultura-popular/carnaval

5- Carnaval de Solsona

Declarat Festa d’Interès Turístic Nacional, destaca per la seva originalitat. Aquí, les tradicionals disfresses han estat substituïdes per bates de colors i els Gegants Bojos, que junt amb la penjada del Ruc del campanar i la sàtira del sermó, són els elements més singulars del Carnaval de Solsona.

Foto: Instagram @ddguitart

Més info: www.carnavalsolsona.com

6- Carnaval de Platja d'Aro

La Gran Rua de Carrosses i Comparses (dissabte de Carnaval) és sens dubte l’acte principal del Carnaval de Platja d’Aro. Més de 60 colles participen per guanyar un concurs que reparteix més de 8.000 € en premis dividits en diferents categories. Una vintena d’actes, quasi tots gratuïts, són els que formen part d’aquesta festivitat empordanesa.

Foto: Instagram @mentxu3

Més info: www.platjadaro.com/activitats/1175/carnaval

7- Carnaval Costa Brava Sud

Des de fa uns anys, Lloret de Mar, Blanes i Tossa de Mar s’uneixen per formar el Carnaval de la Costa Brava Sud. La gran participació de colles locals fa que units esdevinguin rues multitudinàries amb una arrelada assistència de públic. El dissabte de Carnaval i el diumenge al matí els podeu veure a Lloret de Mar, el diumenge de Carnaval a la tarda, els trobareu a Blanes i la gran particularitat de l’esdeveniment a Tossa de Mar és la celebració de la rua dos caps de setmana després en la denominada “Ressaca del Carnaval”, amb Sambòdrom inclòs!

8- Carnaval de Roses

El Carnaval de Roses, a l’Alt Empordà, és la festa que tots els habitants de la vila estan esperant amb candeletes. Anualment hi participen una setantena de colles que no en tenen prou amb una rua, sinó que al llarg del cap de setmana fan diferents actes de presència ja sigui amb els petits de la casa o els adults com a protagonistes d’aquesta. Gresca i disbauxa pels carrers de la població assegurada!

Foto: Ajuntament de Roses

Més info: www.guiaderoses.net/tag/carnaval-a-roses-2019

9- Carnaval Penedès Marítim

El Vendrell, Cunit, Calafell, Cubelles i l’Arboç. Cinc pobles del Baix Penedès i el Garraf que s’han unit gràcies a un treball de coordinació de les respectives festes  i té com a objectiu aconseguir, entre tots, un producte turístic més atractiu tant per la població de les pròpies comarques com pels visitants. La coordinació entre els pobles fa que puguis gaudir de les colles i la festa sense solapar els seus actes. Des del divendres de carnaval fins diumenge, on els vols veure?

Foto: Carnaval de Cunit

Més info: www.cunit.cat

10- Carnaval de l'Alt Maresme

Si t’has quedat amb ganes de més carnestoltes, a Calella i Pineda de Mar porten ja 20 anys celebrant el carnaval de manera conjunta una setmana més tard, un cop enterrada la sardina, i ho fan en una impressionant i visual rua que aglutina colles de les comarques gironines i barcelonines que competeixen per endur-se suculents premis en metàl·lic i on es tenen en compte diferents aspectes com l’elaboració de la disfressa, la carrossa i la coreografia dels diferents grups mentre desfilen pels carrers dels dos pobles.

Foto: Instagram @oscar_penelo

Més info: www.carnavalaltmaresme.com