fbpx

5 punts on fotografiar els arbres florits a la primavera

Cirerers, presseguers, ametllers… El mes de març és temps de floració i el color rosa ho impregna tot convertint els paisatges en un espectacle digne de fotografiar. Vols saber on anar per treure les millors instantànies? T’ho expliquem!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

1- Ribera d’Ebre

Arbres florits Ribera d'Ebre

Benissanet, Flix, Vinebre, Mora d’Ebre… Molts són els pobles de la Ribera d’Ebre que al març canvien de color. Per celebrar aquest espectacle de la naturalesa, diferents pobles preparen activitats i experiències per viure-ho de manera diferent.

Rutes a peu, en bicicleta, en cotxe, pel riu o fent una cata de vins. De quina manera ho vols viure tu?

Més informació: www.riberadebre.org

Foto: Instagram @lanoiadelbarret

2- Aitona

A la primavera Aitona i el Baix Segre són un esclat de color rosa. És el vestit de gala del préssec, la nectarina, la platerina o el paraguaio per donar la benvinguda a la primavera i anunciar-nos el naixement del fruit, el qual a l’estiu endolcirà els paladars més exigents a través d’una fruita dolça de gran qualitat.

L’espectacle de la floració a Aitona és únic i excepcional a Catalunya, dibuixa un gran mar de color rosa, de suaus ondulacions, un paisatge efímer, canviant, i que els nostres pagesos cuiden i mimen de generació en generació.

Altres poblacions del Baix Segrià on trobaràs arbres florits són Alcarràs o Torres de Segre

Més informació: www.fruiturisme.info

FotoInstagram @msubirats

3- Sant Climent de Llobregat

A tocar de Barcelona, a Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat) fa un temps que hi ha senyalitzada una ruta per gaudir de la floració. Aquest recorregut s’inicia a la plaça de la Vila, segueix pel camí de Torrelles, puja al coll de la Creu de Querol i acaba per cal Bon Home i la Rambla Riera. En total l’itinerari senyalitzat té una llargada de 5 quilòmetres.

Ideal per passar un matí gaudint de la naturalesa!

Més info: www.santclimentdellobregat.cat

4- Terrades

Quan els cirerers floreixen a l’Alt Empordà, al petit poble de Terrades es celebra la tradicional festa japonesa del Hanami, amb la col·laboració de l’Associació Figuerenca d’Amics del Japó. Les famílies es reuneixen sota els cirerers per menjar especialitats japoneses sobre tovalles blaves talment com si fossin a qualsevol parc del Japó.

Els cirerers de l’Empordà , són d’una qualitat exquisita i la seva explotació és tradicionament familiar.

5- La Segarra

Els visitants poden accedir des de camins públics amb cotxe, a peu o amb bicicleta a l’espectacle de la flor dels ametllers que està en el seu màxim punt durant aquests dies a la comarca, i que es preveu que finalitzi a finals de març. En aquest sentit, mitjançant punts concrets i coordenades exactes es pot gaudir i descobrir de la floritura dels ametllers en diferents punts de la comarca, des del sud fins al nord,  actualment s’estan introduint nous punts a mesura que avança la maduració per zones. La ruta dels ametllers florits es pot visualitzar en temps real dia a dia amb el següent enllaç: https://bit.ly/2UsIlSs

Foto: La Segarra Turisme