Publicat el Deixa un comentari

#DescobreixElMontseny

El passat diumenge 2 de novembre, ens vàrem trobar més de 200 instagramers acreditats a Sant Esteve de Palautordera, un municipi al peu del Montseny per a gaudir de la trobada d’usuaris d’Instagram #DescobreixElMontseny, organitzada per Turisme Montseny i la Diputació de Barcelona, amb la col·laboració de l’associació cultural @DescobreixCatalunya, l’ajuntament de Sant Esteve de Palautordera, Parc del Montseny i dels patrocinadors de la trobada, Cerveses del Montseny, l’Aula d’entorn local Can Turró, el Parc Etnològic del Tagamanent la Calma, la Fonda del Montseny, l’empresa de sortides guiades Ademc, l’hotel i centre de salut l’Om.

Un cop arribats al punt de reunió, realitzades les acreditacions i acabats els protocols, vam poder agafar forces amb l’esmorzar de productes locals ofert per Sant Esteve de Palautordera, un municipi situat al nord-est de la comarca del Vallès Oriental, que forma part de la subcomarca del Baix Montseny i d’on es pot gaudir de les vistes d’un patrimoni universal, el Montseny, Reserva de la Biosfera, un mosaic de paisatges mediterranis i centreeuropeus que ha inspirat artistes, intel·lectuals i científics, i que desvetlla l’emoció de les persones que el visiten.

Sant Esteve de Palautordera disposa de tots els serveis necessaris per albergar el visitant amant de la cultura, la natura i la bona gastronomia, i també compta amb un gran patrimoni cultural, com l’església de Sant Esteve, del segle XII, i el Castell de Montclús, que la tradició popular el designa com a castell del Moros per indicar-ne una construcció molt antiga de la qual es desconeixia l’origen en el temps. Però, no és l’únic castell que ens trobem a la població, també podem veure el Castell del Fluvià, un conjunt arquitectònic que està vinculat a un episodi històric molt important de la història de Catalunya: la Guerra dels Segadors. L’actuació violenta de les tropes castellanes sobre la població de Catalunya resta exemplificada en els actes vandàlics portats a terme al Castell, on va tenir lloc l’assassinat de diverses persones. Aquests esdeveniments foren recollits en la cançó dels Segadors, avui himne Nacional de Catalunya.

A Sant Esteve també és celebrava la Fira de Tardor i la fira Medieval, amb productes del comerç llunyà, vinguts de la Catalunya Vella i dels territoris islàmics, i el Mediàvulus, on músics i trobadors recorren el mercat interpretant balls cortesans, la caravana dels ruquets pels més petits de la casa, i l’enigmàtic ermità Ramon dels Boscos, que visita el mercat medieval.

Pels acreditats amb ganes de natura, també vam comptar amb una visita guiada per la Tordera, on poder gaudir del paisatge tan espectacular del Montseny i la seva biodiversitat.

A través de les fotografies que els usuaris van pujar en els seus perfils a les xarxes amb les etiquetes #DescobreixelMontseny #FiraTardor14 #StEstevePalautordera i #BCNmoltmes ensenyen a tot el món tot el que pot oferir Sant Esteve de Palautordera i el Montseny i a més van optar a ser guanyadores d’un concurs fotogràfic amb diferents premis cedits per comerços i entitats de la zona.

@msubirats | Ikuday.cat

—————————————————————————————————————

#DescobreixElMontseny

El pasado domingo 2 de noviembre, nos encontramos más de 230 instagramers acreditados en Sant Esteve de Palautordera, un municipio al pie del Montseny para disfrutar del encuentro de usuarios de Instagram #DescobreixElMontseny organizada por Turisme Montseny y la Diputació de Barcelona, con la colaboración de la asociación cultural @DescobreixCatalunya, el ayuntamiento de Sant Esteve de Palautordera, Parc del Montseny y los patrocinadores del encuentro, Cerveses del Montseny, Aula d’entorno local Can Turró, Parc Etnològic del Tagamanent la Calma, la Fonda del Montseny, la empresa de salidas guiadas Ademc, el hotel y centro de salud l’Om.

Una vez llegados al punto de reunión, realizadas las acreditación y acabados los protocolos, pudimos coger fuerzas con el almuerzo de productos locales ofrecido y Sant Esteve de Palautordera, un municipio situado al nordeste de la comarca del Vallès Oriental, que forma parte de la subcomarca del Baix Montseny. Desde Sant Esteve se puede disfrutar de las vistas de un patrimonio universal, el Montseny, Reserva de la Biosfera, un mosaico de paisajes mediterráneos y centroeuropeos que ha inspirado artistas, intelectuales y científicos, y que desvela la emoción de las personas que lo visitan y dispone de todos los servicios necesarios para albergar el visitante amante de la cultura, la naturaleza y la buena gastronomía, y que también cuenta con un gran patrimonio cultural, como la iglesia de Sant Esteve, del siglo XII, y el Castell de Montclús, que la tradición popular lo designa como castillo del Moros para indicar una construcción muy antigua de la cual se desconocía el origen en el tiempo. Pero, no es el único castillo que nos encontramos, también podemos ver el Castell del Fluvià, un conjunto arquitectónico que está vinculado a un episodio histórico muy importante de la historia de Cataluña: la Guerra dels Segador. La actuación violenta de las tropas castellanas sobre la población de Cataluña resta ejemplificada en los actos vandálicos llevados a cabo en el castillo, donde tuvo lugar el asesinato de varias personas. Estos acontecimientos fueron recogidos en la canción dels Segadors, hoy himno Nacional de Cataluña.

Además de poder disfrutar de su patrimonio, en Sant Esteve también es celebraba la Feria de Otoño y la feria Medieval, con productos del comercio lejano, venidos de la Cataluña Vieja y de los territorios islámicos, y el Mediàvulus, donde músicos y trovadores recorren el mercado interpretando bailes cortesanos, la caravana de los ruquets para los más pequeños de la casa, y el enigmático ermitaño Ramon dels Boscos, que visita el mercado medieval.

Para los acreditados con ganas de naturaleza, también contamos con una visita guiada por la Tordera, donde poder disfrutar del paisaje tan espectacular del Montseny y su biodiversidad.

A través de las fotografías que los usuarios subieron en sus perfiles en las redes con las etiquetas #DescobreixelMontseny #FiraTardor14 #StEstevePalautordera i #BCNmoltmes enseñan a todo el mundo todo el que puede ofrecer Sant Esteve de Palautordera y el Montseny y además optaron a ser ganadoras de un concurso fotográfico con diferentes premios cedidos por comercios y entidades de la zona.

 @msubirats | Ikuday.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.