fbpx

GARGAR, FESTIVAL DE MURALS I ART RURAL

Per quart any consecutiu, a primers de maig, tindrà lloc a Penelles, La Noguera, el Gargar Festival de Murals i d’Art Rural que és una iniciativa creada per Binomic.cat amb el suport de l’Ajuntament de Penelles i la Diputació de Lleida, per difondre la cultura artística al món rural.

Autora del text i fotografies del post: Maria Rosa Ferré (@mariarosafg)

Autor/a del mural: Taker One

Aquests murals han aconseguit un magnífic reclam turístic per un poble petit on mai hi passava res interessant i ara, veuen com milers de persones els visiten, encuriosits  per veure les obres d’art de les parets de cada casa.

Autor/a del mural: S. Waknine

La iniciativa va ser d’un grup de joves per donar vida i dinamitzar el poble il·lusionant als veïns i sobretot per potenciar el turisme, cosa que sens dubte han aconseguit fins ara. En només tres anys han posat Penelles arreu del món i han creat un enorme interès, amb un total de 40.000 visites anuals, en un poble de 400 habitants.

Autor del mural: Oriol Arumí

Què vol dir Gargar

Gargar és el cant que fa la ganga o perdiu de garriga, un ocell local en perill d’extinció. Per això diuen des de l’organització que, com l’ocell, el poble no vol passar a l’oblit i desaparèixer.

Autor/a del mural: Mon Devane
Els artistes Els artistes sempre son de renom i es desplacen al poble durant una setmana per pintar els murals. No se’ls paga, reben a canvi tot el material que necessiten i el pagament de l’estada.
Autor del mural: Miquel Wert

A l’edició del 2018 més de tres-cents artistes van manifestar el seu interès en participar al Festival, però van haver de fer una selecció.

Autor del mural: Jorge Rodríguez Gerada

Edició 2019

Aquest any s’hi faran 24 nous murals amb un total de 900 nous metres i això farà que en total que a Penelles ja tingui 100 parets pintades d’art grafits.

Autor/a del mural: Bk Foxx Zeso Wf

Enguany es compaginarà art, música, cervesa artesana i food trucks, acompanyat de tallers relacionats amb altres disciplines artístiques. Tot això en un programa de molta qualitat, engrescador per la comarca i per a tot tipus de públic.

Autor del mural: Harry James

Artistes d’enguany

Abys

Aéro

Alberto de Blobs

Alberto Montes

Blanxer

B:K

Cesc Homet

Erik Schmitz

FaunaGrafhic

Fil

Font

Irene López Leon

Juanjo Surace

Mireya

Autor del mural: Cisco Ksl

El Municipi de Penelles

El terme municipal de Penelles està adscrit  a la comarca de la Noguera, als peus de la serra de Bellmunt-Almenara i abasta un territori de 26 km2

Els llocs d’interès dins del nucli: la plaça Major, dues esglésies, una font centenària, una creu de terme gòtica però des de fa tres anys Penelles també és un Museu a l’aire lliure.

Dies 3, 4, 5 de maig a Penelles, la Noguera, Lleida

Autor/a del mural: Sabotaje al Montaje

Curs online iniciació a la fotografia digital

Curs online iniciació al vídeo digital

Curs online intermedi de fotografia digital

Curs online
de Darktable