fbpx

Girona, temps de flors 2019

Girona mereix una visita en qualsevol època de l’any, però durant dues setmanes a l’any es posa especialment guapa i és un doble plaer passejar pels seus carrers. Cada any al maig, l’esdeveniment Temps de Flors embolica escales, carrers, entrades, carrerons, racons amagats, passejos, esglésies, monuments i la muralla de la ciutat en una esplendor floral impressionant. Aquest any es compleix el 64 aniversari de l’espectacle.

Autora del text i fotografies del post: Raphaela Woerle  (@abseitsderramblas)

Aquest festival es va originar en 1954 en un petit concurs d’arranjaments florals i plantes organitzat per la ciutat de Girona per a ajudar a donar color a la trista vida quotidiana de la gent en el difícil període de la postguerra. Aquest concurs va ser tan ben rebut que es va repetir any rere any amb el mateix èxit i al llarg de les dècades es va convertir en el gran esdeveniment que avui atreu gent de tot el món.

El festival és especial en dos sentits. No només s’inclou l’espai públic en el concepte i es transforma en un mar de flors, sinó que també s’obre edificis, cases i monuments i els hi fa explícitament accessibles al públic per a aquest festival, al qual normalment no es pot accedir com el pas subterrani de la catedral. És un d’aquests dies en què pots conèixer i explorar la teva pròpia ciutat, perquè Temps de Flors no és només per als visitants, sinó sobretot per als propis gironeses, que participen-hi en gran quantitat cada any i sense els quals no seria possible crear-la en aquesta forma.

 

Els que van a Girona en aquests dies no han de tenir por de les persones i patir claustrofòbia, ja que els carrers estan molt, molt concorregudes i cal tenir paciència en moltes parades abans de poder entrar en les estades decorades. Aquells que vagin a Girona sense haver-hi imprès el pla amb les parades de flors i els edificis oberts poden recollir un pràctic mapa dels llocs d’informació a les entrades al barri antic. Una petita oportunitat d’escapar almenys parcialment de les multituds és caminar pels carrers molt aviat. Encara que les estades tancades no obren les seves portes fins a les 10 del matí, llocs com la muralla de la ciutat o les escales de la catedral ja són visitables abans de la inauguració oficial, per la qual cosa val la pena fer aquest passeig amb antelació. També és una bona idea provar sort al migdia, quan la majoria dels visitants se sentin a la taula i les cues enfront de les entrades es tornen una mica més curtes. No obstant això, el visitant té temps suficient per a veure el màxim possible i absorbir l’atmosfera. El programa principal es completa amb esdeveniments musicals i menús especials en els restaurants.

ACADÈMIA DC

Curs online iniciació a la fotografia digital

Curs online iniciació al vídeo digital

Curs online intermedi de fotografia digital

Curs online
de Darktable

Curs online
d’Openshot