fbpx

XV edició Magna Celebratio – Badalona

Autora del text i fotografies del post: crislp19 (@crislp19)

Entre el dijous 25 i el diumenge 28 d’abril, Badalona es torna a convertir en Baetulo. Aquest any és la quinzena edició del festival romà Magna Celebratio, on es recrea l’època romana als voltants del Museu de Badalona. Conferències i presentacions, espectacles, reconstruccions històriques, tallers familiars i per adults, visites al patrimoni i jornades de cuina romana és tot el que podem trobar durant aquests quatre dies.

El festival dóna un especial protagonisme a les reconstruccions històriques. Podrem veure exhibicions d’oficis tradicionals, com ara el treball del ferro, la producció d’àmfores i mosaics o les tècniques de blanquejar i tenyir les teles, entre d’altres.

També podrem veure com era la indumentària de l’exèrcit, les exhibicions de combat o els campaments. A més, es realitzaran variats tallers i conferències.

Els més petits de la casa tindran un munt de tallers que els aproparan al passat romà de la ciutat. Aprendran a fer oli de massatge per hidratar la pell, petites figures de fang, màscares com les que utilitzaven els actors a l’antiguitat, nines romanes, mosaics o la tinta amb què s’escrivien els papirs, són algunes de les activitats que podem trobar.

A més, és una molt bona oportunitat per visitar de forma gratuïta diversos espais d’època romana que habitualment no estan oberts al públic, com el mosaic de la Torre Vella, els fonaments del teatre i les restes conservades al subsòl d’un edifici de la plaça de la Constitució. I per un preu especial d’1€ podem veure espais museïtzats de la ciutat romana (Termes i Decumanus –al Museu-, Casa dels Dofins, Jardí de Quinto Licinio i Conducte d’aigües).

Alguns restaurants de la ciutat oferiran menús amb plats inspirats en els receptaris d’autors clàssics com Apicio, Columela i Paladio.
Per no perdre’s res d’aquesta XV edició de Magna Celebratio, podeu consultar la web oficial del festival: https://www.museudebadalona.cat/magna-celebratio/